Díky vestavným spotřebičům vypadá kuchyně stylově

Andrea Berniová
11. 4. 2012 4:27
Proč by spotřebiče ve vaší kuchyni nemohly vypadat méně nápadně?
Foto: EXX

Chcete mít kuchyni do puntíku sladěnou? Problémem mohou být elektrické spotřebiče. Ty jsou někdy výrazné a k celkové barvě kuchyně (třeba jejích skříněk), se leckdy nehodí. Jak ale dokázat, aby ta bílá myčka v kuchyni z tmavého dřeva nepůsobila rušivě? Nebo aby ta výkonná stříbrná mikrovlnná trouba nevypadala v běloskvoucí kuchyni tak výrazně? Řešením jsou vestavné spotřebiče.

Kuchyně může být materiálově téměř jednotná

Představte si, že vaše myčka nebo lednice má úplně stejný dekor jako zbytek kuchyně. Někdy byste hádali, že otevíráte spíše větší skříňku, ale překvapivě to může být lednice. Díky vestavěným spotřebičům je kuchyně sjednocená, působí harmonicky a stylově. A pokud například máte málo místa v koupelně, ale dost v kuchyni, můžete pračku přesunout do kuchyně. Když bude vestavěná, nikdo ji neuvidí.

Co třeba vestavná vinotéka?

A jaké vestavné spotřebiče můžete mít? Kromě již zmíněné myčky (ta je asi nejčastější), ledničky a pračky se běžně prodávají ještě vestavné trouby, varné desky (sklokeramické, indukční, plynové, elektrické i kombinované), digestoře, mikrovlnné trouby, mrazničky a dokonce i kávovary, vinotéky, grily a fritézy. 

Pokud plánujete novou kuchyni, je rozhodně potřeba promyslet, kam které vestavné spotřebiče umístíte a také jaké budou mít asi rozměry. Například u myčky se pravděpodobně budete muset rozhodnout, zda jí vyčleníte 45 nebo 60 centimetrů na šířku. Je také na vás, zda ovládací panel myčky bude vidět, anebo bude mít myčka jen madlo jako všechny ostatní skříňky a bude od nich zcela nerozeznatelná. S vestavnými spotřebiči je potřeba počítat a vyhradit jim dostatečný prostor.

 

Právě se děje

Další zprávy