Vestavěné skříně pomohou využít prostor i v malém bytě

Andrea Berniová
8. 3. 2012 6:04
Pokud bojujete s nedostatkem úložného prostoru, vestavěné skříně vám pomohou

Pokud v bytě nebo v domě bojujete s nedostatkem místa a uvítali byste více úložných prostor, zkuste vestavěné skříně. Ty totiž dokážou efektivně využít i malý prostor. Když si pořídíte skříň se zrcadly na dveřích, můžete i opticky zvětšit místnost. Typickým znakem vestavěných skříní je, že se dají zhotovit přímo na míru, takže přesně pasují do interiéru (na rozdíl od sériově vyráběných skříní a skříněk). 

Nejlepší je vybírat i barvu a materiál tak, aby pokud možno ladil s již dříve zakoupeným vybavením místnosti. Můžete zvolit vestavěnou skříň s klasickými dveřmi, které se otevírají směrem ven, anebo s těmi posuvnými. Ty se hodí do opravdu stísněných prostor.

Poličky nebo šuplíky?

Vnitřek skříně si zvolíte podle svého. Pokud do ní hodláte ukládat složené oblečení nebo věci menších rozměrů, může mít skříň uvnitř spoustu poliček se stejnými nebo různými rozestupy, anebo klasické šuplíky. Pokud do ní naopak plánujete uklízet vysavač či žehlicí prkno, může být celý prostor volný, případně se umístí několik poliček do horní části skříně. A jestli plánujete věšet si oblečení na ramínka, opět se hodí skříň s volným prostorem, ale navíc si do ní můžete nechat zabudovat tyč, na kterou všechna ramínka zavěsíte. Anebo zkombinujte všechno dohromady.

Ptejte se a vybírejte

Není problém umístit skříň třeba do podkroví, tedy pod skosený strop. Můžete mít i skříň s vnitřním osvětlením. Montáž skříní provádějí zpravidla odborní pracovníci a přesnost je v tomto případě velmi důležitá. Proto vybírejte pečlivě. Nejlepší je, když získáte kontakt na firmu od přátel nebo známých, kteří s ní mají dobré zkušenosti. Případně zkuste pročíst internetové diskuze, tam můžete také najít cenné rady zkušenosti.

 

Právě se děje

Další zprávy