Poznejte nový rozměr espressa díky domácímu kávovaru

td
23. 1. 2012 12:18
Při výběru kávovaru rozhoduje četnost použití i výkon přístroje

Šálek kvalitní kávy dokáže zázraky a dnes už si ho nemusíte vychutnávat pouze v kavárnách. Stejně jako ve většině odvětví běžného života, i ve stravování a pití kávy si Češi konečně nachází cestu ke kvalitnějším produktům. S tím je spojeno i užívání domácích kávovarů, které během jsou schopny během několika minut připravit neodolatelné čistokrevné espresso, cappuccino a mnoho dalšího. Jaký typ se ale hodí pro vaši domácnost?

Nejzákladnějším parametr pro výběr adekvátního kávovaru je četnost přípravy kávy. Těm, kteří si šálek životabudiče dopřejí pouze občas, bude vyhovovat i přístroj s jednorázovými náplněmi. Vášniví milovníci kávy potom rozhodně ocení kávovar na výrobu espressa, který zvládne čerstvě umlít zrnkovou kávu a posune tak kvalitu zážitku o několik kategorií výš. Tento typ vychází i finančně mnohem úsporněji, cena jedné porce se výrazně sníží. Dalším bonusem je možnost zkoušení různých typů a příchutí zrnkové kávy, kvalitní kávovary budou tedy vyhovovat odborníkům či všem, kdo rádi experimentují.

Při vybírání kávovaru pro přípravu espressa se vyplatí sledovat také pracovní tlak přístroje. Vhodnější je kategorie vysokotlakých kávovarů, jejichž výkonem se pohybuje mezi 9 a 19 bary. Opravdu kvalitní espresso potom vznikne až při hodnotě nad 15 barů. Většina kávovarů využívá automatický systém, díky kterému lze připravit šálek kávy jen pomocí jediného tlačítka.  Tyto přístroje nabízí často i digitální displej pro usnadnění používání. Na trhu ale najdeme také manuálně ovládané kávovary, u kterých se využívá speciální páky.

 

Právě se děje

Další zprávy