Stylový byt: Severská elegance prosvětlí každý byt

td
14. 2. 2012 10:29
Severský styl bydlení je vzdušný a elegantní, vyzkoušejte jeho souznění s přírodou
Foto: ViewArt

Severské země patřily vždy mezi odborníky na design bydlení i výrobu nábytku. Právě skandinávský styl tak představuje osvědčenou klasiku, která sází na kvalitu zpracování i moderní design. Mezi hlavní charakteristiky tohoto stylu patří lehkost, vzdušnost a snaha dostat do interiéru co nejvíce světla. Pokud toužíte po neokázalé eleganci, kterou budou návštěvy vždy obdivovat, inspirujte se právě stylem severských zemí.

Nebojte se bílé, prosvětlí váš byt

Základem skandinávského interiéru je vyvážené použití svěží bílé barvy, která je doplněna materiálem přírodního světlého dřeva. Už tyto dva prvky samy o sobě zajišťují elegantní vzhled, seveřané ho však dokážou ještě stylově doladit. K tomu slouží jedna vybraná barva, která je použita na bytovém textilu a doplňcích. Typickou volbou bývají jemné a chladné odstíny jako je tyrkysová, zelená a modrá, lze však sáhnout i po teplejších barvách, které pokoj trochu ohřejí.

Kvalita především, design ale také hraje roli

Nábytek by měl také splňovat zvolenou barevnou kombinaci, ale dbát také na kvalitní zpracování. Spíše než designové výstřelky se hodí jednoduché pojetí nábytku, které bude splňovat svou funkci a nabízet maximální pohodlí. Pro inspiraci stačí nahlédnout do obchodů řetězce IKEA, nejlépe potom na originální stránky s ukázkami přímo z bytů ze Skandinávie.

Inspiraci se však meze nekladou, kdo není příznivcem důsledného minimalismu, může sáhnout po kombinaci dvou stylů bydlení, což často přináší překvapivě skvěle fungující výsledky.

 

Právě se děje

Další zprávy