Závodní okruh autodromu v Mostě si můžete projet zdarma. Na běžkách

Ondřej Běhal
23. 1. 2017 13:12
Velký závodní okruh mosteckého autodromu se v úterý 24. ledna promění v lyžařskou magistrálu. Za vstup ani za parkování se neplatí.
Zasněžený závodní okruh na mosteckém autodromu.
Zasněžený závodní okruh na mosteckém autodromu. | Foto: Autodrom Most

Unikátní možnost poznat zdarma na vlastní kůži závodní okruh na mosteckém autodromu bude mít v úterý 24. ledna v době od 9 do 16 hodin každý jeho návštěvník. Auto nebo motorku ale musí nechat na parkovišti.

Dráha dlouhá 4,2 kilometru se totiž promění v pěší, běžeckou nebo běžkařskou magistrálu. Zvlášť pro běžce na lyžích to může být díky aktuální sněhové nadílce zajímavá zkušenost.

Nemotoristický program zpestří i jízda psího spřežení, která proběhne mezi devátou a desátou hodinou.

Porci zážitků ale dostanou i motorističtí fanoušci. Na malém závodním okruhu, který je součástí výcvikových ploch polygonu, totiž bude mít zastávku mezinárodní dálková rallye veteránských vozidel The Winter Trial 2017. Šedesát posádek ze sedmi zemí absolvuje v Mostě mezi půl jedenáctou a půl dvanáctou jeden z testů pravidelnosti.

Na startu veteránské rallye se objeví takové skvosty jako Saab 96 někdejšího mistra světa v rallye Stiga Blomqvista, Mercedes White z roku 1970 nebo Datsun 240Z Red stejného data narození.

Na polygonu v Mostě jsme nedávno testovali i vybrané vozy SUV:

Na polygon v Mostě jsme vyrazili se Škodou Kodiaq a jejími konkurenty. Podívejte se, jak jsme s nimi zlobili na sněhu a v terénu.
 

Právě se děje

Další zprávy