Zatím interiér: Odhalování Mercedesu třídy S začíná

Radek Pecák Radek Pecák
20. 3. 2013 6:18
Vyhřívání bude instalováno i do loketních opěrek a čalounění
Foto: MB

Vloni byl nejočekávanější událostí v automobilovém světě příchod nové generace vozu Volkswagen Golf, letos se čeká na nový Mercedes-Benz nejluxusnější třídy S.

Oficiální premiéra byla stanovena na 15. května a nyní, necelé dva měsíce před tímto datem, začíná tiskové oddělení uvolňovat první fotografie a informace.

Jako první přišel na řadu interiér. Dominantou palubní desky budou dva třiceticentimetrové displeje. První před řidičem bude mít funkci přístrojového ukazatele, druhý uprostřed bude přenášet informace z multimediálního systému comand. Stejně jako v končící generaci i tentokrát bude mít funkci dual view, díky čemuž může řidič sledovat například mapu navigace a spolujezdec televizní program nebo film z DVD.

Jako vždy si konstruktéři dali záležet na nových sedačkách. Ty nové budou disponovat 14 vzduchovými polštáři, které zajistí masáže různých částí těla.

Na palubní desce se objeví dva obrovské displeje.
Na palubní desce se objeví dva obrovské displeje. | Foto: MB

Sedačky samozřejmě nabídnou i možnosti vyhřívání. Zatímco v běžném voze (také s vyhřívanými sedačkami) může nastat situace, že řidič bude mít své pozadí v suchu a teple, ale organismus zažije šok z nerovnoměrnosti, protože ostatní části interiéru budou studené, v nové třídě S něco takového nehrozí. Příslušná topná tělíska totiž byla instalována jak do loketních opěrek, tak i do čalounění dveří.

Decentní vůně

Mercedes-Benz se tentokrát nechal inspirovat například francouzským Citroënem, který již před časem instaloval mezi větrací otvory klimatizace lahvičku s vonnou látkou. Také posádka nového Mercedesu-Benz S bude mít teď na výběr ze čtyř druhů vůní.

Lahvička s parfémem ovšem bude diskrétně ukryta ve skříňce před spolujezdcem.

Prémiový hudební systém bude disponovat výkonem 1500 Wattů a zvuky se budou linout z celkem 24  reproduktorů.

Již dříve Mercedes-Benz informoval o nových bezpečnostních systémech. Systém nočního vidění nyní řidiče upozorní nejen na chodce, ale i na zvířata, cestující vzadu budou chránit rovněž airbagy umístěné přímo v bezpečnostních pásech a tak dále.

Protože výrobu vozů Maybach již koncern Daimler zastavil, bude muset Mercedes třídy S vyhovět i dřívějším zákazníkům této značky. Tomu tedy odpovídá zvýšená péče o kvalitu materiálů i zpracování. Hned od počátku by také měla být k dispozici i prodloužená varianta.

  

 

Právě se děje

Další zprávy