Vyzkoušeli jsme cestu z dovolené v Chorvatsku domů mimo dálnice po neplacených úsecích

David Kohout Jakub Plíhal David Kohout, Jakub Plíhal
Aktualizováno 13. 7. 2018 13:45
Řešíte, jakou cestou se vydat z dovolené v Chorvatsku zpátky do Česka? Možná vás napadlo, že by stálo za to ušetřit na poplatcích za chorvatské dálnice a vyrazit po okresních cestách. Tuto trasu jsme z Dubrovníku do Prahy vyzkoušeli tak, abychom v zahraničí jeli pouze po neplacených úsecích. Pomocí navigace jsme proto zvolili jednu z nejrychlejších a nejkratších cest. Vyplatí se tedy vůbec jet téměř 1300 km mimo dálniční úseky?
Stánky s ovocem a zeleninou na silnici D8 u města Opuzen. Plus byla trhovkyně hovořící lámanou češtinou. Ovšem třešně i jahody nahnilé a za dvojnásobek, co jinde.
Stánky s ovocem a zeleninou na silnici D8 u města Opuzen. Plus byla trhovkyně hovořící lámanou češtinou. Ovšem třešně i jahody nahnilé a za dvojnásobek, co jinde. | Foto: Jakub Plíhal, David Kohout

Sladká past na řidiče

Cestou nás zlákaly slibně vypadající stánky s ovocem a zeleninou na silnici D8 u města Opuzen. Potěšující byla trhovkyně snažící se domluvit lámanou češtinou. Ovšem ovoce, které nám prodala, bylo velmi nekvalitní. Trhovkyně se nás snažila přesvědčit o tom, že vše je čerstvé, zavařeniny i sirupy jsou pouze domácí výroby. Po delším váhání jsme se rozhodli ovoce vyzkoušet a koupili jsme jahody a třešně. Bohužel, polovina jahod ve spodní části byla ve vyšším stupni rozkladu, třešně jsme pak po příjezdu vyhodili snad celé. Cena přitom byla dvojnásobná oproti cenám v kamenných obchodech, takže ovoce a zeleninu si u stánkařů u silnice raději vážně nekupujte. 

 

Právě se děje

Další zprávy