V servisech mají plno a chcete navíc ušetřit? Poradíme, jak si vyměnit zimní kola svépomocí

Eva Srpová Eva Srpová
1. 11. 2017 14:16
Podle zjištění Aktuálně.cz se v některých servisech, zejména těch pražských, čeká na termín, kdy vám vymění letní pneumatiky za zimní, klidně i čtrnáct dní. Kola si samozřejmě můžete vyměnit sami. Ušetříte, avšak má to pár háčků.

Možná si říkáte, že na tom nic není. V garáži máte uskladněné zimní pneumatiky na samostatných discích a v servisu, kam jste zavolali, nemají v nejbližších dnech volný termín, aby vám kola vyměnili oni.

Přinášíme pár rad, jak si kola vyměnit doma, a také shrnutí, kolik ve skutečnosti ušetříte a jestli to vůbec stojí za to.

Foto: iStock

A kolik tedy ušetříte? Cena za výměnu kol se samozřejmě liší v závislosti na lokalitě. V Praze bývá služba dražší než v odlehlejších oblastech České republiky. Na řidiče to také klade nárok pořídit si sadu kol, což není levná záležitost.

"A nejde jen o kola samotná. Když si dnes řidič uvědomí, že také potřebuje speciální ventilek se senzorem měření tlaku, který stojí zhruba 1000 Kč kus, pořízení další sady kol si rozmyslí," říká majitel pneuservisu Autoprotekta Centrum Patrik Lidický. 

Podle něj se proto lidé častěji uchylují k tomu, že si pořizují "jen" pneumatiky, které mají buď uskladněné v pneuservisu, nebo doma. A kola si doma nevyměňují.

 

Právě se děje

Další zprávy