Nesmrtelné evropské bestsellery. Tato auta měla dávno skončit, přesto se dál vyrábí

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 2. 2021 6:02
Lada nedávno odhalila modernizovanou podobu až sedmimístného kombi Largus. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se nejednalo v základu o úplně první Dacii Logan MCV. Zatímco v Evropě už toto rumunské kombi dávno skončilo, na některých trzích je stále k dostání. Proto jsme se podívali, které další nám známé bestsellery zůstávají různě po světě nadále v prodeji, přestože v Evropě už je neseženete.
Foto: Nissan

Nissan Pick-up jako Nissan NP300 Hardbody

Užitková auta mají obecně delší životnost než auta osobní. Přesto je Nissan NP300 Hardbody v dlouhověkosti relativně extrémní. Svou pouť začal už v roce 1997 pod různými jmény, v Evropě například jako Nissan Pick-up. Výraznější vzhledovou modernizací prošel v roce 2001, od té doby se ale drží stejných linií. Na mnoha trzích, včetně toho českého, tento model vystřídal v roce 2005 pick-up Navara, původní typ šlo ale ještě nějakou dobu koupit jako levnější alternativu. Ta však postupně zmizela, naopak se objevila Navara nová, která se vyrábí v Barceloně, a vlastní verzi nabízel ještě nedávno i Mercedes-Benz.

Původní Nissan Pick-up, pod označením NP300 Hardbody, nicméně nadále koupíte v různých afrických státech. A to dokonce i s například poněkud archaickým posuvným ovládáním topení v kabině. Užitkové vlastnosti v tomto jasně převyšují komfort. Pod kapotou najdete 2,5litrový naftový agregát a na některých trzích i 2,4litrový benzinový motor. Poháněná mohou být zadní nebo všechna kola.

 

Právě se děje

Další zprávy