Slovenská továrna pomáhá Škodovce. Ve Volkswagenu se začal vyrábět Karoq

ČTK Eva Srpová ČTK, Eva Srpová
23. 10. 2020 12:08
V Kvasinách se nestíhá vyrábět Škoda Karoq tak, aby uspokojila velkou poptávku a čekací lhůty na vůz se neprodlužovaly na měsíce. Ve slovenské továrně Volkswagenu se proto zprovoznila linka, která s montáží modelu vypomůže.
Škoda Karoq
Škoda Karoq | Foto: Škoda Auto

Německá automobilka Volkswagen v pátek 23. října ve svém závodě na Slovensku zahájila výrobu kompaktního SUV Škoda Karoq. Výroba nového modelu zajistí práci pro 500 zaměstnanců. Závod vypomáhá s montáží modelu Karoq z kapacitních důvodů, objem výroby se má pohybovat v řádu desetitisíců ročně.

U dealerů se na objednané Karoqy aktuálně čeká týdny až měsíce. Karoq vyrábí částečně v Mladé Boleslavi a v Kvasinách na Rychnovsku, kde se staví spolu se sesterským modelem Seat Ateca.

Výroba Seatu se ale v Bratislavě zatím neplánuje. "Aktuálně zákazník na objednané SUV Ateca čeká zhruba dva až tři měsíce," řekl Filip Stoulil, šéf prodeje, marketingu a PR v českém zastoupení značky. "V závislosti na výbavovém stupni a jednotlivých prvcích výbavy se lhůta na dodání vozu Škoda Karoq v současnosti pohybuje mezi čtyřmi a pěti měsíci," informuje Tomáš Kotera, vedoucí komunikace v automobilce Škoda Auto.

Továrna VW v Bratislavě
V bratislavské továrně se aktuálně vyrábí devět modelů různých značek, z toho druhý model české automobilky Škoda. Dalším je elektromobil Citigo iV, jehož výroba ale letos končí. Na lince se dokončují poslední objednávky.

"Těší mě, že i přes náročné období v souvislosti s epidemií koronaviru se nám podařilo spustit výrobu nového modelu podle plánu," uvedl předseda představenstva a člen představenstva pro technickou oblast ve společnosti Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg. Rozhodnutí padlo už na podzim loňského roku, o Karoq je totiž enormní zájem už od spuštění výroby.

Karoserie pro model Karoq se budou nadále vyrábět v České republice, odkud se převezou na montáž do bratislavského závodu. Samotný podvozek už se staví přímo v Bratislavě.

 

Právě se děje

Další zprávy