Škoda Auto není dostatečně agresivní proti lidové konkurenci, říká šéf koncernu Diess

ČTK ČTK
3. 8. 2020 10:28
Herbert Diess, šéf koncernu Volkswagen, pro německý tisk řekl, že Škoda není dostatečně agresivní v konkurenci s lidovějšími značkami z Francie nebo Koreje. To potvrzuje, že se mu nelíbí, jak se škodovky za Maierova vedení přiblížily konkurenci z vlastních řad.
Šéf koncernu VW Herbert Diess.
Šéf koncernu VW Herbert Diess. | Foto: ČTK

Představenstvo Škody Auto bude v pondělí 3. srpna volit nového předsedu představenstva automobilky. Podle německého portálu Automobilwoche, ale také zdrojů Aktuálně.cz blízkých vedení Škody (více jsme psali zde), by se jím měl stát dosavadní generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu Thomas Schäfer. Nově zvolený předseda představenstva nahradí Bernharda Maiera, který končí v čele společnosti po necelých pěti letech.

Maier byl do vedení největší tuzemské automobilky povolán v listopadu 2015. Škoda za jeho éry uvedla na trh SUV modely Kodiaq, Karoq nebo Kamiq a zaměřila se na elektromobilitu, digitalizaci a konektivitu.

Ředitel Volkswagenu Herbert Diess v sobotním vydání listu Frankfurter Allgemeine Zeitung řekl, že Škoda co do objemu prodaných aut "není dostatečně agresivní" v konkurencí s Korejci a Francouzi. Automobilka musí podle něho posílit pozice v segmentu cenově výhodných aut.

Padesátiletý Schäfer nastoupil do vrcholového managementu Volkswagenu v roce 2012. Od roku 2015 je generálním ředitelem jihoafrického zastoupení s působností i pro celý subsaharský africký region. Je také prezidentem Africké asociace výrobců automobilů (AAAM).

V posledních dnech se jako o možném Maierově nástupci spekulovalo mimo jiné o Martinu Jahnovi, který v těchto dnech skončil jako výkonný viceprezident pro prodej a marketing jednoho z společných podniků skupiny Volkswagen v Číně.

 

Právě se děje

Další zprávy