Personální změny ve Škodě pokračují. Končí i šéf českého zastoupení Luboš Vlček

Martin Přibyl Jan Matoušek Martin Přibyl, Jan Matoušek
22. 7. 2020 10:01
Po více než šesti letech ve funkci končí ve vedení českého zastoupení Škody k prvnímu září Luboš Vlček. Po odchodu Bernharda Maiera z vedení celé automobilky je to tak další výrazná personální změna ve Škodě, která se dotýká českého trhu. Vlčka nahradí dosavadní šéf prodeje Jiří Maláček.
Luboš Vlček, odcházející šéf českého zastoupení Škody.
Luboš Vlček, odcházející šéf českého zastoupení Škody. | Foto: Aktuálně.cz

Vlček, který absolvoval Českou zemědělskou univerzitu, se šéfem českého zastoupení Škody stal prvního ledna 2014, kdy zaujal místo odvolaného Petra Pečenky. Zkušenosti sbíral od roku 1992 ve Škodě, kde byl v letech 2007 a 2012 zodpovědný za prodej náhradních dílů v mezinárodním měřítku. Mezi roky 2012 a 2014 působil v Číně jako výkonný ředitel pro fleetové prodeje, prodeje ojetých vozů a poprodejní aktivity celé skupiny Volkswagen.

Po návratu do Česka prošla Škoda pod jeho vedením výraznou proměnou v oblasti prodejní sítě a posílením výkonnosti napříč všemi oblastmi. Dlouhodobě se jí například daří upevňovat podíl na trhu s novými auty v České republice - za prvních šest měsíců letošního roku se blíží 40 procentům.

"Chtěl bych poděkovat celému týmu českého zastoupení a všem obchodním partnerům za vynikající spolupráci a odvedenou práci v posledních letech. Dnešní úspěch značky Škoda na domácím trhu je zásluhou celého škodováckého týmu, od výrobního závodu přes importérskou organizaci až po naši dealerskou síť," řekl Vlček. 

V automobilce Škoda ale Luboš Vlček nekončí. Od 1. září bude zodpovědný za aktivity značky v západní Evropě, kde se zaměří na její rozvoj a posílení. "Novou výzvu přijímám s respektem a velkou motivací, s vědomím důležitosti těchto klíčových trhů pro celou společnost Škoda Auto s výkonem přes půl milionu prodaných automobilů ročně," doplnil Vlček. 

Nástupcem Vlčka se stane současný prodejní ředitel české Škody Jiří Maláček. Absolvent Univerzity Karlovy do firmy nastoupil v lednu letošního roku, předtím působil osm let u českého dovozce Toyoty, od roku 2016 jako šéf prodeje. "Nová pozice je pro mě velkou výzvou. Jsem rád, že mohu být součástí úspěšného příběhu domácí značky," uvedl v prohlášení Maláček.

 

Právě se děje

Další zprávy