Hitparáda cinklých Škodovek: podívejte se na záznamy Fabie stočené o 500 000 km

Martin Přibyl Martin Přibyl
3. 10. 2018 6:05
Díky novým předpisům nebudou moci stočená auta na silnici. Podle údajů společnosti Cebia se však v Česku prodávají auta, u nichž někdo počet najetých kilometrů upravil rovnou několikrát nebo o 500 000 km. Přinášíme záznamy vybraných škodovek, které podobnou úpravou prošly.
Foto: Cebia

Graf: Opakované stáčení není žádnou výjimkou. Na této Octavii 1.9 TDI je krásně vidět, jak s každým dalším majitelem ubývá počet najetých kilometrů.

Jak stočený tachometr poznat? Osvědčený recept neexistuje. "Jediným způsobem, jak s jistotou odhalit stočený tachometr, je prostřednictvím dat z historie vozidla. Někdy se doporučuje posoudit opotřebení interiéru, zašpinění motoru či případné koroze. Jde sice o dobře míněné rady, ale ve skutečnosti s tím řada prodejců počítá a auta někdy mívají vyměněné pedály, řadicí páky apod. Stočení tachometru například u osm let starého auta žádná koroze neodhalí. Nepoctiví prodejci stáčejí tachometry zpravidla tak, aby je nebylo možné technickou prohlídkou vozidla odhalit," upozorňuje Pajer.  

 

Právě se děje

Další zprávy