Půl milionu SUV za 11 let. Porsche Cayenne uspělo

Radek Pecák Radek Pecák
19. 7. 2013 16:30
V Česku si tento vůz koupila už skoro tisícovka zákazníků
Model Cayenne Turbo.
Model Cayenne Turbo. | Foto: Porsche

Jedenáct let stačilo automobilce Porsche k tomu, aby přesáhla hranici půl milionu vyrobených vozů Cayenne. Vůz s pořadovým číslem 500 000 již má svého majitele.

Přímo v továrně v Lipsku, kde se vůz kompletuje s karosérií dodanou z bratislavského závodu Volkswagen, si svůj nový vůz osobně vyzvedne přibližně 2500 zákazníků z celého světa. Mohou si hned vlastnosti vozů Porsche vyzkoušet na automobilovou organizací FIA certifikovaném závodním okruhu nebo na terénním polygonu.

Denně na konci výrobní linky v Lipsku světlo světa spatří 70 nových cayennů. Zákazníky nacházejí celkem ve 125 zemích světa. Vloni se jich prodalo přes 83 000.

V Česku bylo za stejnou dobu prodáno více než 900 těchto vozů, jak ukazuje statistika společnosti Porsche Inter Auto CZ, výhradního dovozce a prodejce vozů Porsche v Česku.

„Velmi nás těší stále rostoucí zájem o tento sportovně terénní vůz v České republice. Každoročně zaznamenáváme několikaprocentní nárůst prodejů, například v loňském roce evidujeme 9procentní navýšení prodeje modelů Cayenne," říká Christian Lang, generální ředitel Porsche Inter Auto CZ.

 

Právě se děje

Další zprávy