Auta, která přežila svou smrt. I v Česku jsou v prodeji Metuzalémové

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 12. 2018 8:32
Více než čtvrt století bylo ještě nedávno nejstaršímu novému autu na českém trhu. Mercedes-Benz třídy G se ale letos dočkal generační výměny a s ní výrazně "omládla" i nabídka v Česku působících automobilek. Přesto jsme našli řadu automobilových dědečků, kterým už táhne na deset let a více. Zároveň jsme však do galerie nezahrnuli vozy z individuálního dovozu - nečekejte tedy auta jako Lada Niva nebo UAZ Hunter.
Foto: Seat

Fiat Qubo

V roce 2007 představily PSA s Fiatem trojici malých dodávek Citroën Nemo, Peugeot Bipper a Fiat Fiorino. Všechny dostaly i osobní verzi, v italské nomenklatuře známou jako Qubo. A zatímco francouzské modely již nekoupíte, Qubo je po modernizaci v roce 2016 stále v prodeji. Jedná se tak o jedno z nejmenších MPV na českém trhu.

Foto: Fiat

Fiat Dobló

Osobní dodávky mají trochu jiný životní cyklus než klasická osobní auta. Dokazuje to nejen Fiat Qubo, ale i jeho větší sourozenec Dobló. Ten přijel poprvé v roce 2010 a po pěti letech prodělal výraznější modernizaci. Dostal i dvojče v podobě Opelu Combo, které ale již má svého nástupce. Dobló se ale zatím do důchodu nechystá.

 

Právě se děje

Další zprávy