Premiéra nové Škody Superb. Vyklidili pro něj tělocvičnu a rozsvítili superlaser

Premiéra nové Škody Superb. Vyklidili pro něj tělocvičnu a rozsvítili superlaser
Už při stoupání od Vltavy lesem směrem k Dolním Břežanům bylo vidět, jak potemnělé nebe rozsvěcují laserové paprsky. Jejich zdroj se nacházel u originální sportovní haly, která za svůj design dostala před pěti lety cenu Grand Prix architektů. V Břežanech se nachází vědecké výzkumné centrum, které supervýkonné lasery vyvíjí.
Žáci přilehlé základní školy se museli týden obejít bez tělocviku, v působivé zaoblené hale se totiž uskutečnila premiéra v pořadí čtvrté generace vlajkové lodi Škody Auto, modelu Superb.
Ten v technologickém centru Česana v Mladé Boleslavi vyvíjeli spolu se sesterským Volkswagenem Passat.
Zatímco Passat se bude vyrábět jen jako kombík Variant, Superb má dvě karosářské varianty, liftback i kombi. Oba modely se budou vyrábět v továrně u Bratislavy.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
3. 11. 2023 5:28
Celosvětová premiéra v pořadí čtvrté generace Škody Superb se uskutečnila v působivé sportovní hale v Dolních Břežanech. Nebe protnuly laserové paprsky, po podiu jezdily čtyři modely pravděpodobně poslední velké mezigenerační novinky v nabídce škodovky. Superb v Boleslavi vyvíjeli spolu s Volkswagenem Passat, výroba se stěhuje na Slovensko. Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy