Poslední nádech staré Octavie. Škoda láká na akční model Fresh, ušetříte desetitisíce

Poslední nádech staré Octavie. Škoda láká na akční model Fresh, ušetříte desetitisíce
Foto: Škoda Auto Polska
Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 2. 2024 11:00
Scala, Kamiq a Karoq. Tři modely, které Škoda Auto doposud nabízela v akční výbavě Fresh. Těsně před příchodem omlazeného provedení se k nim přidává Octavia s karoserií liftback i kombi a je to vlastně úplně stejná písnička. V Mladé Boleslavi vzali vůz ve výbavě Ambition, přidali několik výbavových prvků za zvýhodněnou cenu a akční model je na světě.

Octavia Ambition už z výroby přitom vyjíždí mimo jiné s dvouzónovou automatickou klimatizací, nouzovým brzděním, pomocníkem pro jízdu v pruhu, zadními parkovacími senzory, automatickými stěrači nebo diodovými světly.

Ve verzi Fresh toto všechno doplňují přední parkovací senzory a couvací kamera, vyhřívání předních sedadel a volantu, bezklíčové odemykání, rádio s desetipalcovou obrazovkou (standardem je osm palců), mlhovky nebo 17palcová litá kola (Ambition má o palec méně).

Automobilka uvádí, že cena výbavy v ceníku je 88 900 korun, zájemce o verzi Fresh za ní ale zaplatí jen 20 tisíc u spalovacích motorů, respektive 30 tisíc u plug-in hybridní verze iV. Zvýhodnění je tak 68 900, respektive 58 900 korun.

Základní cena je 649 900 korun za liftback s motorem 1.0 TSI o výkonu 81 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Kombík pak znamená příplatek vždy 40 tisíc, obě karosářské verze budou k dispozici s kompletní paletou deseti motorů včetně benzinové patnáctistovky o výkonu 110 kW nebo naftového dvoulitru TDI s 85 nebo 110 kW. Dodejme, že plug-in hybrid v akční verzi startuje na 934 900 korunách.

Volitelně bude možné přikoupit paket Fresh plus s maticovými diodovými světlomety, ambientním osvětlením interiéru a sadou asistentů včetně sledování mrtvého úhlu nebo adaptivního tempomatu. Paket stojí 50 tisíc korun, opět jde podle automobilky o cenu zvýhodněnou.

"Akční model Fresh představuje poslední příležitost, jak získat aktuální provedení modelu Octavia za zvýhodněných podmínek," uvádí zástupci Škoda Auto s tím, že auto bude dostupné maximálně do konce března. Pro soukromé i firemní zákazníky pak okřídlený šíp nabízí i zvýhodněné financování.

Připomeňme, že už během několika týdnů se pouze na internetu představí omlazená podoba Octavia. Škoda ve středu zveřejnila upoutávku, na níž je vidět použití širší masky chladiče, upravených předních světel nebo nápisu "Škoda" na víku kufru a log v novém korporátním fontu. Očekává se také nasazení upraveného multimediálního systému s intuitivnějším ovládáním anebo vylepšeného plug-in hybridního pohonu s elektrickým dojezdem až 100 kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy