Souboj o nejlepší malé auto koncernu VW. Je levnější Fabia, Polo nebo Seat Ibiza?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 6. 2021 6:02
Koncern Volkswagen v krátkém sledu omladil všechna tři svá mainstreamová malá auta. Zatímco Škoda Fabia přijela v úplně nové generaci, Volkswagen Polo a Seat Ibiza prošly "pouze" modernizací. Všechna tři auta však nyní stojí na stejné platformě MQB A0 a už znají také české ceny. U škodovky již delší dobu, u dalších dvou modelů je dovozce odhalil až nedávno. Podívejte se na vzájemné porovnání.

Rozbor ceníku nové Škody Fabia i velké srovnání s konkurencí, vyjma VW Polo a Seatu Ibiza, najdete pod tímto odkazem.

Seat Ibiza - od 389 900 Kč

Vnější design omlazeného Seatu Ibiza se změnil spíše decentně. Už v základu jsou nově plně diodová přední světla, dále se změnil třeba font jméno "Ibiza" na pátých dveřích, který nově odpovídá mimo jiné i Leonu. O co méně se změnil zevnějšek, o to více se pracovalo v interiéru.

Dotyková obrazovka multimediálního systému je nově postavená volně na vrchol palubní desky a až pod ní jsou výdechy ventilace. Ty po stranách jsou pak kruhové, nikoliv obdélníkové. Panel klimatizace má ale na rozdíl od Pola stále fyzická tlačítka. Nechybí digitální budíky, dodávané však pouze za příplatek. Upraven byl i výběr některých materiálů.

Pod kapotou je na českém trhu podobná paleta motorů jako u Volkswagenu Polo, byť pár výjimek se najde. Třeba atmosférický litrový motor chybí úplně, 70kW TSI se nenabízí s automatem a naopak 81kW TSI má vedle dvouspojkového řazení k dispozici i šestistupňový manuál. Provedení na stlačený zemní plyn nechybí, Ibiza má také 110kW čtyřválec 1.5 TSI v kombinaci se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem.

 

Právě se děje

Další zprávy