MPV ještě nejsou mrtvá. Populární Peugeot dostal nové jméno a už není jen osobní dodávkou

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 8. 2018 16:09
Peugeot Partner již v nové generaci nekoupíte. Francouzská automobilka se však oblíbeného MPV, které je odvozeno od dodávky, nezbavila, pouze jej v rámci firemní politiky přejmenovala na Rifter (užitková verze dál zůstává Partnerem). To stejné ostatně postihlo loni i osobní verzi řady Expert, která se nyní jmenuje Traveller. Zpět však ke kompaktnímu modelu, který aktuálně vstupuje na český trh. Co všechno vůz nabízí a kolik stojí, najdete v následující galerii.
Foto: Peugeot

Rifter Active

Základní výbava Active hodně napovídá tomu, že se z Rifteru stalo už spíše osobní auto. Vůz má totiž třeba varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, nouzové brzdění, čtení dopravních značek upravující rychlost nebo detekci překážky. Dále nechybí manuální klimatizace, tempomat, elektrická přední okna, rádio se šesti reproduktory nebo klimatizovaná schránka před spolujezdcem. O design se starají střešní ližiny a 16palcová ocelová kola s okrasnými kryty. 

I v kombinaci se základní výbavou nabízí Peugeot všechny motory vyjma dieselu s automatem, ceny díky akci začínají na 410 tisících korunách za motor 1.2 PureTech. Nejlevnější turbodiesel stojí 425 tisíc korun, jeho silnější verze 440 a 475 tisíc korun. Provedení Long je s odpovídajícím motorem o 20 tisíc korun dražší než krátké provedení.

 

Právě se děje

Další zprávy