Ostrá Honda Civic Type R je ztělesněním zábavy za volantem. Proč do ní investovat milion?

Jan Markovič Jan Markovič
25. 11. 2017 7:32
Rychlá Honda Civic Type R dostala před nedávnem od amerického serveru Motor Authority titul „Best car to buy 2018“, tedy nejlepší auto, které můžete koupit. Výstřední „hot hatch“ přichází s silným motorem, nápaditým designem exteriéru, ale i nečekaně komfortním svezením. Položili jsme si proto osm otázek, které by měly případného zájemce nasměrovat do showroomu nebo ho naopak odradit. Jak vypadá? Jak jezdí? A kdo jsou její konkurenti. Podívejte se do grafiky.

Kompletní test nové Hondy Civic Type R najdete zde.

Foto: Volkswagen

Konkurence? Volkswagen Golf R

Golf R překvapivě začíná na stejné ceně jako dobře vybavený Type R. Je ale třídveřový. K dispozici je i pětidvéřová verze a kombi. K tomu pohon všech kol a motor o výkonu 310 koní. Na výběr je mezi manuálem a dvouspojkovým automatem DSG.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Kolem modelu A se rozpoutalo obrovské množství derivátů. Ve verzi 45 AMG tak můžete pořídit třeba i sedan CLA. Vždy jde o spojení s pohonem všech kol 4Matic. S výkonem 380 koní jde o nejsilnější benzinový dvoulitr na světě. Cena je ale výrazně vyšší.

Foto: Ford

Ford Focus RS

Tohle auto je asi nejlépe jezdící hot hatch současnosti. Má totiž pohon všech kol s rozdělováním točivého momentu mezi nápravy i zadní kola. Součástí balení je i drift mode, se kterým se za volantem budete opravdu bavit. Výkon: 350 koní a cena srovnatelná s Hondou.

Foto: Renault

Renault Mégane RS

To je takový klasik. Sice nenabízí vysoké výkony jako konkurence, ale je věrný starému dobrému pohonu předních kol. Cenově je nejdostupnější, protože startuje okolo tři čtvrtě milionu korun. Výkonově je to už ale slabší. Nabízí jen 273 koní.

 

Právě se děje

Další zprávy