Nový Seat Ibiza dostal modernější podvozek i motory než Fabia. Navíc má největší zavazadlový prostor

Seat představil novou Ibizu v Barceloně. Na snímku novinka s ředitelem designu značky Alejandrem Mesonerem.
Nový Seat Ibiza se bude vyrábět pouze v pětidveřové verzi. Méně praktický třídveřový model končí se současnou generací stejně jako již skončil v Česku oblíbený kombík.
Pátá generace Ibizy sice měří na délku stejně jako předchůdce, ale šířka narostla téměř o devět centimetrů. Ještě více se protáhl rozvor, tedy vzdálenost mezi nápravami. Výrazně se zvětšil také rozchod kol, tedy vzdálenost mezi nimi na jedné nápravě. Auto je zeširoka rozkročené a má nabízet na malý hatchback nebývalou prostornost, například rekordní objem zavazadlového prostoru 355 litrů.
Na snímku vidíte auto s vrcholnou výbavou XCellence, která se bude nacházet nad nižšími stupni Reference a Style. Charakterizují ji například chromové doplňky.
Za stejnou cenu jako nejlépe vybavená XCellence bude i sportovně laděná FR s výraznějším tvarem přídě. Všimněte si i předních LED světlometů. Diody mohou mít i zadní světla, blinkry, mlhovky nebo přístrojovka. Design vozu připomíná větší modely Leon a Ateca.
Foto: SEAT
Ondřej Běhal
1. 2. 2017 14:31
Seat představil v Barceloně pátou generaci malého hatchbacku Ibiza. Sourozenec a zároveň soupeř Škody Fabia z koncernu Volkswagen přijede na zcela novém podvozku a s novým benzínovým turbomotorem 1.5 TSI. Za zmínku stojí i největší zavazadlový prostor ve třídě s objemem 355 litrů, výrazné rozšíření auta téměř o devět centimetrů nebo možnost kompletního LED vnějšího i vnitřního osvětlení. České ceny budou známé v dubnu a u prodejců se novinka objeví koncem června. V galerii najdete první snímky dvou verzí nového městského auta.

Ceník a podrobný test současné pětidveřové ibizy naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy