Novinky znamenají pro Opel Astra sportovnější vzhled

Tomáš Rybecký
20. 6. 2012 3:45
Kromě novému sedanu Opel dodává pro modelovou řadu Astra sportovnější vzhled, nové motory a nové asistenční systémy
Foto: Aktuálně.cz

Modelová řada Astra představuje asi třetinu z prodeje všech vozů Opel. Její čtvrtá generace přináší, kromě nového sedanu, i nové motory a bezpečnostní asistenční systémy. Nejdůležitějšími novinkami jsou dva nové motory - vysoce výkonný turbodiesel 2,0 BiTurbo CDTI o 195 k, známý už z Insignie, a zážehový čtyřválec 2,0 l s výkonem 280 k, přeplňovaný turbodmychadlem. Astra tak nyní nabízí na výběr kompletní škálu pohonných jednotek - od úsporné verze ecoFLEX s emisemi CO2 99 g/km až po vysoce výkonnou verzi OPC.

Upravená příď

Výraznější sportovnější design se týká zejména hatchbacku a kombi Sports Tourer, které dostaly pozměněnou přední část karoserie a další doplňky. Pětidveřové hatchbacky Astra, kombi Sports Tourer a kupé GTC poháněné novým turbodieselem 2,0 BiTurbo CDTI mají ještě sportovnější design s upravenou přídí.

Opel Astra OPC
Opel Astra OPC | Foto: Aktuálně.cz

Vrcholem nabídky čtvrté generace Astry je atraktivní model OPC s novým motorem 2,0 l turbo. Tento model je nejvýkonnější a zároveň nejrychlejší Astrou všech dob (maximální rychlost je 250 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h trvá jen 6,0 s).

Asistenční systémy

Opel také vylepšil přeplňovaný zážehový motor 1,4 Turbo o výkonu 140 k. Dostal funkci overboost, která krátkodobě zvyšuje maximální točivý moment. Později se ještě přidá nová generace zážehových motorů SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC 1,6 l kombinující přímé vstřikování benzinu a přeplňování turbodmychadlem.

Další novinky přináší nabídka asistenčních systémů. Nyní jsou mnohé prémiové technologie, zvyšující bezpečnost a komfort, které debutovaly v modelových řadách Insignia a Zafira Tourer, k dispozici také v řadě Astra. Patří k nim např. kamerový systém Opel Eye druhé generace, zahrnující zdokonalený systém čtení dopravních značek, asistenční systém varující před nechtěným vyjetím z jízdního pruhu, nebo systém monitorování odstupu od vpředu jedoucího vozu.  Všechny tyto systémy různými výstražnými signály upozorňují řidiče na nebezpečí.

--------------------------------------------------------------------------------

Zaujaly vás inovace automobilu Opel Astra?

 

Právě se děje

Další zprávy