Opel přidává pro model Astra karoserii sedan

Tomáš Rybecký
13. 6. 2012 10:23
Opel Astra Sedan doplňuje modelovou řadu o novou karosářskou variantu
Foto: Aktuálně.cz

Nová verze modelu Astra je sportovním a zároveň elegantním čtyřdveřovým sedanem. Automobilka jím prozatím završuje modelovou řadu Astra, kterou až dosud tvořily tři typy karoserií - základní pětidveřový hatchback, kombi Sports Tourer a kupé GTC.

Vůz se má uplatnit ve střední třídě cenově dostupnějších automobilů. Do prodeje přichází na vybraných trzích od června 2012. Zákazníci mohou vybírat ze sedmi motorů - čtyř zážehových s výkony až do 132 kW (180 k) a tří vznětových s výkony do 96 kW (130 k). Tři nejvýkonnější zážehové motory lze na přání kombinovat se šestistupňovou automatickou převodovkou. Tuto nabídku motorů začátkem roku 2013 ještě rozšíří čtyřválcové zážehové motory Opel SIDI ECOTEC o objemu 1,6 l přeplňované turbodmychadlem a s přímým vstřikováním paliva.

Dvě ekologické verze

Opel nabízí také dvě mimořádně úsporné verze Astra 1.7 CDTI ecoFLEX se systémem Start/Stop a dalšími technologiemi zvyšujícími účinnost. Motory disponují výkony 81 kW (110 k) a 96 kW (130 k), při spotřebě jen 3,7 l nafty na 100 km jízdy. Také produkce emisí CO2 je dostatečně eco - jen 99 g/km.

Nový Opel Astra sedan nabízí díky rozvoru 2685 mm velký vnitřní prostor. Zavazadlový prostor má základní objem 460 l, což je o 90 l více než v případě pětidveřového hatchbacku. Adaptivní podvozek FlexRide sám přizpůsobuje tlumiče a pérování jízdním podmínkám a umožňuje řidiči manuální volbu jednoho ze tří režimů: „Standard", „Tour" a „Sport".

Svěží impuls

„Svým sportovně-elegantním designem vnáší nový sedan Opel Astra svěží impulz do segmentu kompaktních čtyřdveřových automobilů," říká Karl-Friedrich Stracke, generální ředitelů automobilky Opel. „Nový sedan řady Astra je důležitou součástí naší produktové ofenzívy a hraje velmi významnou roli v růstové strategii značky. Astra sedan představuje elegantní a dostupnou alternativu k mnoha čtyřdveřovým sedanům střední třídy, takže má velké šance oslovit nové zákazníky ze zemí západní Evropy. Současně ale bude hrát důležitou roli při zvyšování našeho tržního podílu na rostoucích trzích, jako jsou Rusko nebo Turecko, kde jsou kompaktní automobily se samostatným zavazadlovým prostorem velmi populární."

„Modelová řada Astra implementuje naše výrazové designérské prostředky, charakterizované jako sochařské umění ve spojení s německou precizností," říká Mark Adams, viceprezident automobilky odpovědný za design. „Všechny karosářské verze mají vlastní osobitost. Jsme přesvědčeni, že čtyřdveřový sedan Astra, který právě představujeme, je aktuálně nejelegantnějším a proporčně nejvyváženějším sedanem v segmentu kompaktních vozů."

Výstavní premiéra tohoto vozu se odehraje koncem srpna na autosalonu v Moskvě, což jasně ukazuje hlavní nasměrování tohoto vozu. Kdy se objeví na českém trhu zatím není známo.

--------------------------------------------------------------------------------

Plánujete koupi vozu Opel Astra?

 

Právě se děje

Další zprávy