Nová česká motorka Ferat2 chce vysávat arabské šejky

Nový český motocykl Ferat2.
Motorka vznikala více než 5000 hodin. Dvouválcový motor o objemu 1,2 l a příhradový rám z chrom-molybdenové oceli jsou značky Ducati. Stoj má deklarovaný výkon 169 koní při hmotnosti 169 kg.
Problém údajně není ani přidání turbodmychadla a navýšení výkonu až 250 koní, pak se ale není prý motorka schopná ani rozjet, jak se zadní kolo protáčí. Maximální rychlost se pohybuje nad 270 km/h, vzhledem k "nahé" karoserii ale prý není téměř v lidských silách se na ní v tomto tempu udržet.
Karbonová zadní kola s originálním designem se vyrábějí na zakázku v Jihoafrické republice.
Výfukové koncovky na výstavním motocyklu nejsou homologované, ale zákazník je dostane včetně těch homologovaných, které údajně nejsou tak hezké.
Foto: Ferat2
Ondřej Běhal
25. 2. 2016 16:40
Tým českých konstruktérů, ladičů a úpravců motocyklů představil v Praze ve světové premiéře nový stroj Ferat2. Ze sedmdesáti procent ručně vyráběná motorka s množstvím kevlarových dílů se designem inspirovala automobilem z filmového horroru Upír z Feratu. Stejně jako on chce nabídnout opojení z jízdy, ale nebude vysávat krev řidičů. Políčeno má na peníze arabských šejků, kteří budou podle představ tvůrců projektu nejčastějšími kupci stroje, jehož cena začíná na 75 tisících eurech bez daně, tedy více než dvou milionech korun. Detailní informace o novém českém motocyklu složeného z mnoha komponentů renomovaných světových značek se dozvíte v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy