Dacie, Škody nebo Hyundai, jak je neznáte. Prohlédněte si kuriózní verze známých aut

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 4. 2018 10:57
Nabídka nových aut na českém trhu je velice široká. Vybere si prakticky každý, od zájemců o miniauto přes příznivce sportovních aut až po dobrodruhy, kteří potřebují nezničitelný off-road. V následující grafice najdete řadu modelů, které se sice objevují i na českých silnicích, zároveň ale mají neznámé provedení karoserie či jiný znak na kapotě. Jde o auta v Evropě oficiální cestou nedostupná, která ale slaví úspěchy například v Brazílii, Indii nebo Číně.
Foto: Výrobci

BMW X1 L

Prodloužený rozvor náprav a tím pádem více místa v interiéru. V Evropě se s tím setkáte především u luxusních limuzín, v Číně prakticky u jakéhokoliv vozu. BMW tak nabízí třeba o 8 cm delší provedení SUV X1.

Foto: Výrobci

Jaguar XFL

Jaguar pro změnu prodloužil o 14 cm sedan vyšší střední třídy XF. Ten se tak svou délkou výrazně přiblížil větší luxusní limuzíně XJ.

Foto: Výrobci

Mercedes-Benz třídy E L

Přímým konkurentem britskému Jaguaru je třeba Mercedes-Benz třídy E. I on má svou variantu L, která je delší o 14 cm a měří tak přes pět metrů. Trojcípá hvězda nabízí v Číně třeba i o 8 cm delší třídu C.

Foto: Výrobci

Škoda Yeti L

Svou prodlouženou verzi má v Číně i Škoda Yeti. Ta je dokonce delší než Karoq (má 4,46 m), oba vozy však mají mezi nápravami stejných 2638 mm. Není to jediná odlišnost oproti již neexistující evropské verzi SUV - čínský model má na pátých dveřích viditelné náhradní kolo.

 

Právě se děje

Další zprávy