Ani sněhová kalamita nemusí být překážkou. Projděte si nejlevnější SUV s pohonem 4x4

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 12. 2022 6:02
Česko v posledních dnech zasypal sníh a zejména s popraškem měla řada automobilů problém se na silnicích udržet. Některým pomohl pohon všech kol, který už ale dnes není samozřejmostí ani u auta kategorie SUV. Ta se přitom vyznačují většinou zvýšenou světlostí a designovými terénními prvky. Vybrali jsme desítku nejlevnějších SUV s pohonem všech kol, která se dají aktuálně v Česku koupit.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross - 645 000 Kč

SUV odvozené z malé Toyoty Yaris v Česku sice průběžně o nějakou tu tisícovku zdražuje, pořád se ale drží mezi nejlevnějšími - auty s pohonem všech kol, nebo jako tentokrát SUV s pohonem všech kol. Čtyřkolka stojí od 645 tisíc korun, přičemž pod kapotou pracuje hybridní patnáctistovka s výkonem 85 kW, která je kombinovaná s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem.

Výbava Comfort nepatří k těm úplně nejzákladnějším, a tak i její složení je docela na úrovni. Znamená to třeba nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, automatické stěrače, rádio s osmipalcovou obrazovkou, automatickou klimatizaci, couvací kameru, mlhovky nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy