Nový žebříček nejlevnějších aut v Česku. Tady ušetříte, někdy ale na úkor komfortu

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 1. 2024 6:02
Protože dovozci očekávají, že by zájem o nová auta mohl letos trochu opadnout, přišli hned začátkem roku s mnoha slevovými akcemi. Ty se dotkly i populárních modelů, nicméně ta úplně nejlevnější auta vůči nim zůstala skoro imunní. Pod 300 tisíc se jich dál dostane jen úplné minimum, výběr navíc zůstává omezený na auta do města. Jak vypadají aktuálně nejlevnější auta v Česku, najdete v galerii.
Foto: Hyundai

Hyundai i20 - 339 990 Kč

Novinkou loňského podzimu se stalo omlazené Hyundai i20, které se nyní prodává za částku od 339 990 korun. Konkurent Fabie má v takovém případě 62kW atmosférickou dvanáctistovku s manuální pětistupňovou převodovkou a spotřebou do 5,6 l/100 km.

Výbava Start nicméně tak trochu odpovídá svému názvu. Má sice nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu nebo tempomat, úplně ale postrádá klimatizaci nebo rádio, což jsou navíc prvky, za něž si ani nejde připlatit.

Výbava je tak spíše lákadlem pro reklamu, reálně dává smysl až lépe vybavený model Comfort Club s cenou 359 990 korun, a to včetně bonusu 20 tisíc korun, který Hyundai poskytuje na některá skladová auta při platbě za hotové (bonus při financování je 40 tisíc korun). Ten oba výše zmíněné komfortní prvky zahrnuje, stejně jako třeba zadní parkovací senzory a kameru. 

 

Právě se děje

Další zprávy