Tady ušetříte, ale méně než dříve. Nová auta pod 300 tisíc už neexistují

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 7. 2024 6:02
Nové auto pod 300 tisíc? Na českém trhu už jen utopie. I stálice mezi levnými modely zdražily, takže třeba Dacia Sandero stojí bezmála 320 tisíc korun. Spolu s cenami ale často roste i výbava, levná auta už dávno nejsou holátka, byť klimatizace stále není samozřejmostí. Na přehled nejlevnějších aut v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Kia

Kia Picanto - 319 980 Kč

Nedávno omlazená Kia Picanto už také nestojí méně než 300 tisíc. Dovozce korejských automobilů nejmenší typ zdražil o 20 tisíc, takže nově začíná na 319 980 korunách. Výměnou za to dostanete městský pětidveřový hatchback s litrovým benzinovým tříválcem o výkonu 46 kW s pětistupňovou manuální převodovkou.

I vzhledem k legislativním změnám si ale Picanto značně polepšilo výbavou. Základní linie Active tak nabízí nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, tempomat, zadní parkovací senzory a dále rovněž rádio a navigaci s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a couvací kamerou. Jenže manuální klimatizace je součástí až vyšší výbavy, anebo znamená příplatek 40 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy