Nejlevnější cesta k pohonu všech kol. Těchto deset modelů podzimní počasí nepřekvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 9. 2022 6:02
Podzimní počasí opět naplno udeřilo a auta bez střechy začínají pomalu střídat modely s pohonem všech kol. Právě na kluzkém povrchu jejich vlastnosti vyniknou nejlépe. Jenomže podobně jako celý trh, i čtyřkolky rok od roku zdražují. Vidět je to i v následujícím přehledu nejlevnějších aut s pohonem všech kol na českém trhu.
Foto: Suzuki

Suzuki Swift - 425 900 Kč

A protože Fiat Panda 4×4 aktuálně nejde zadat do výroby a k dispozici jsou jen skladové zásoby u dealerů, je nejlevnějším autem s pohonem všech kol v Česku Suzuki Swift. Ten také meziročně podražil a stojí od 425 900 korun. Loni to byla suma o 45 tisíc korun nižší, což také znamenalo, že se malý hatchback dostal pod hranici 400 tisíc korun. V aktuálním žebříčku už tak neexistuje čtyřkolka, která by se pod ni dostala. O pohon Swiftu se podobně jako v případě Ignisu stará mildhybridní benzinová dvanáctistovka o výkonu 61 kW v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou.

Rovněž výbava s názvem Premium je pro oba modely stejná, nicméně Swift má trochu jinou skladbu základních prvků. Nechybí mu nouzové brzdění ani pomocník pro jízdu v pruhu, má ale také sledování mrtvého úhlu, monitorování provozu za vozidlem, čtení dopravních značek nebo adaptivní tempomat. Dále nechybí manuální klimatizace, rádio s dotykovou obrazovkou, couvací kamera a zadní parkovací senzory, vyhřívání předních sedadel, diodová přední světla, mlhovky nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy