Arkana je francouzské BMW X6. Renault ukázal v Moskvě zajímavého křížence SUV a kupé

Renault Arkana je stylový crossover, který svými rozměry zapadá mezi modelové řady Kadjar a Koleos.
Jméno Arkana je odvozeno z latinského výrazu arcanum, což česky znamená tajemství. Zároveň se výrazem arcanum označovaly nevšední události zvláštního významu. Takové je podle představitelů automobilky i představení jejich nového modelu…
Arkana navazuje svým designem na aktuální produkci značky počínaje poslední generací modelové řady Mégane. Potvrzuje to přední maska a denní světlomety LED protažené do nárazníku, stejně jako spojená koncová světla.
Dohady zatím panují ohledně útrob a podvozku novinky. Pro ruský trh by měla být Arkana postavena na platformě modelu Dacia Duster, asijská produkce však bude vznikat na základě nové platformy CMF/B, který má mít i příští generace modelu Clio. Arcanem neboli tajemstvím zůstává i skladba pohonných jednotek. Odhaduje se, že základem bude nový přeplňovaný čtyřválec 1,3 TCe.
Dalším tajemstvím je, kam Arkanu zařadit. Podle rozměrů by měla patřit do segmentu C-SUV. Na délku měří 4,54 m, a je tak o 9 cm delší než model Kadjar, se svou výškou 1,57 m je však nižší než další crossover francouzské automobilky Captur. Ten je však kratší o 42 cm.
Foto: Renault
Jiří Kaloč
30. 8. 2018 12:05
Na moskevském autosalonu měl světovou premiéru nový crossover automobilky Renault. Jmenuje se Arkana a svým designem představuje křížence vysokého SUV a sportovního kupé. Podobné modely jsou sice trnem v oku motoristickým "expertům", u zákazníků však mají obrovský úspěch. Důkazem je třeba kontroverzní BMW X6, které tento specifický segment založilo. Nový Renault Arkana se v Moskvě představil pouze jako koncept, zástupci značky však již nyní oznámili, že se začne prodávat už příští rok právě v Rusku. Poté se rozšíří i na další trhy. Podívejte se na nový Renault a fakta o něm známá v galerii, kde najdete i jeho hlavní konkurenty.

Informace o modelech značky Renault jsou k dipozici zde.

 

Právě se děje

Další zprávy