Modernizovaná Škoda Superb má premiéru v Šanghaji

Radek Pecák Radek Pecák
19. 4. 2013 12:49
Škoda významně navýší nabídku svých vozů na čínském trhu
Foto: Škoda Auto

Mladoboleslavská Škoda poprvé prezentovala novou podobu modelu Superb, který je jejím největším a nejdražším v nabídce. Stalo se tak během koncernového večera Volkswagen v předvečer zahájení autosalonu v Šanghaji.

Současně představitelé značky oznámili, že na čínském trhu, kde nyní prodávají zhruba každý čtvrtý vyrobený automobil s logem Škoda, chtějí v brzké době začít prodávat i další modely.

"V dubnu 2013 bude zahájen prodej čínské verze modelu Rapid vyráběného v továrně Shanghai Volkswagen. V Číně se také budou zcela nově nabízet vozy Superb Combi a Yeti, které se budou dovážet z České republiky. V roce 2014 bude v Číně
zahájena výroba třetí generace modelu Octavia," uvedla Škoda v tiskové zprávě.

Nový superb má nyní přední i zadní část v duchu současného designového jazyka, který byl již plně aplikován u loňské novinky rapid a třetí generace octavie. Má tedy jinou čelní masku, poznávací značka vzadu se z nárazníku přestěhovala na plechovou část zádi. U modelu sedan se také zjednodušila obsluha otevírání víka kufru. Nyní lze samostatné plechové víko zavazadlového prostoru otevírat jedním tlačítkem a celou záď včetně zadního okna druhým.

Uvnitř řidiči naleznou nový volant, objevují se i jiné dekory a potahové látky sedadel. Superb současně získá úspornější motory, u některých verzí může spotřeba paliva klesnout až o 19 procent.

V České republice se nová verze začne prodávat během června. Ceny by se od těch současných neměly příliš lišit. 

 

Právě se děje

Další zprávy