Mini vyjelo za Santa Clausem

Tomáš Rybecký
20. 12. 2012 14:39
MINI se dopisem se 75 954 přáními Santa Clausovi zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů

MINI dokončilo svoji vánoční misi v projektu „MINI jede za Santa Clausem" a navíc se zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů pro nejdelší seznam přání zaslaný Santa Clausovi. V seznamu bylo celkem 75 954 přání od dětí ze 16 zemí. Předání seznamu o délce 3789,5 metru proběhlo na poštovním úřadu v Rovaniemi. Seznam vznikl spojením konců jednotlivých přání na speciální papír, který má minimální dopad na životní prostředí.

Osm MINI procestovalo celou Evropu a sesbíralo vánoční přání dětí v 16 zemích včetně České Republiky. Poté se z centrály BMW Group v Mnichově vydaly za polární kruh všechna přání doručit. Na cestě do Rovaniemi, dlouhé přes 3500 kilometrů, projel konvoj MINI některými z nejkrásnějších evropských měst, jako jsou Stockholm nebo Kodaň, a stále ještě sbíral dopisy. Rovaniemi se nachází na 66. rovnoběžce u polárního kruhu, asi 800 km od Helsinek a 2600 km od severního pólu. Město známé jako „srdce Laponska" je oficiálním domovem Santa Clause.

Karavanu ve městě přivítal nový MINI Paceman, sedmý model rodiny MINI. Jedná se o první Sports Activity Coupé v prémiovém segmentu kompaktních vozů a je k dispozici s pohonem všech kol MINI ALL4. Jeho schopnosti na místě otestoval finský jezdec Rauno Aaltonen. Mistr Evropy v rallye z roku 1965 a vítěz Rally Monte Carlo v roce 1967, známý také jako „Létající Fin", představil  veřejnosti program MINI Ice Driving Experience.

 

Právě se děje

Další zprávy