Prahou se na Mini prožene i Dani Sordo

Tomáš Rybecký
10. 11. 2012 13:14
Na Pražském Rallyesprintu se letos mimo jiné představí i úspěšná dvojice z WRC
Foto: Aktuálně.cz

Osmnáctý ročník TipCars Pražského Rallysprintu, který se uskuteční v sobotu 1. prosince, v Praze přivítá i dvojici z mistrovství světa WRC. S vozem MINI John Cooper Works WRC se kromě domácí posádky Václav Pech/Petr Uhel představí tovární dvojice Dani Sordo a Carlos Del Barrio.

Účast továrních závodníků zajistila společnost Invelt v rámci sportovního programu EuroOil-Invelt team. V 18. ročníků TipCars Pražského Rallysprintu tak uvidíme tovární vůz MINI John Cooper Works WRC s hvězdnou posádkou Dani Sordo/Carlos Del Barrio. Účastník světového šampionátu WRC se v České republice představí premiérově. Špičkové MINI si již svou českou premiéru odbylo loni s Václavem Pechem za volantem.

Sordo má na svém kontě s vozem MINI John Cooper Works WRC osm vyhraných rychlostních zkoušek v rámci světového šampionátu. V loňském roce vystoupil dvakrát na stupně vítězů a i přes omezený sportovní program anglického týmu letos dokázal navázat na tyto úspěchy hned při úvodní Rallye Monte Carlo, kde obsadil druhé místo. Španělský jezdec v minulosti působil také jako týmový kolega Sébastiena Loeba u Citroënu.

 

Právě se děje

Další zprávy