Manažeři chtějí octavii: Vyhrála anketu o flotilový vůz

Radek Pecák Radek Pecák
27. 11. 2012 7:09
Ocenění pro nejvstřícnější automobilku k fleetovým zákazníkům získala Toyota
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Škoda Auto

Další z předlouhé řady ocenění si v posledních měsících svého života připsala Škoda octavia druhé generace.

V anketě časopisu Flotila získala ocenění jako nejlepší manažerský vůz roku 2012. Ve stejné kategorii skončil jako druhý vůz Škoda Superb, třetí byla Audi A6.

Další prestižní kategorii ovládl další vůz z české továrny, tentokrát Hyundai i30 z Nošovic. V pořadí referentských vozů zvítězil před Volkswagenem Golf a Kia Cee´d.

Také ti, kteří kupují nebo provozují malé referentské vozy, dávají do popředí výrobky domácí značky Škoda. První byla fabia, druhé pak model Citigo. Na bronzovém stupínku se umístil Ford Fiesta.

Kategorií bylo celkem sedm a celkové vítěze i pořadí vozů v jednotlivých kategoriích určil počet bodů vzešlý na základě došlých hlasovacích lístků či internetového hlasování fleetových manažerů a firemních prodejů nominovaných vozů (registrace na IČO). „I letos jsme se rozhodli vsadit na tento koncept, který se nám při loňském hlasování velmi osvědčil. Jsme přesvědčeni o tom, že je důležité nejen umět vyrobit dokonalé a zajímavé auto, ale také ho umět prodat. A pokud vybíráme firemní automobil roku, logicky je nutné vycházet z čísel firemních prodejů, které dokáží statistiky SDA zaznamenat," říká Michal Žďárský, šéfredaktor magazínu Flotila.

Vyhlašovalo se i vítězné MPV, SUV a užitkový vůz 

Zbývajícími kategoriemi byly SUV, MPV, malé užitkové vozy  a užitkové vozy do 3,5 tuny.

V kategorii SUV zvítězila Škoda Yeti, druhé místo obsadilo Volvo XC60 a třetí pozici obsadil model Hyundai ix35.

V kategorii vozů MPV zvítězil VW Multivan, který následovala Škoda Roomster a VW Caddy.

Mezi malými užitkovými vozy se z vítězství radoval VW Transporter, druhé místo obsadil Peugeot Partner, třetí skončil Mercedes-Benz Vito. A konečně v kategorii užitkových vozů do 3,5 t zvítězil stejně jako v loňském ročníku Ford Transit. Na druhém místě se letos umístil Renault Master a třetí místo vybojoval VW Crafter.

Již dříve magazín Flotila oznámil i vítěze speciálního ocenění pro nejvstřícnější automobilku k fleetovým zákazníkům. Na základě výsledků exkluzivního průzkumu agentury Median získala toto ocenění společnost Toyota ČR.

 

Právě se děje

Další zprávy