Land Rover opraví 25 původních off-roadů. Budoucí majitele pozve, aby sledovali rekonstrukci

Jan Markovič Jan Markovič
14. 4. 2016 14:29
Britská automobilka Land Rover se rozhodla, že se pustí do opravy 25 vybraných historických modelů. Off-road, který se nepřetržitě vyráběl od roku 1948 až do letošní zimy, patří ve svých raných ročnících mezi vyhledávané sběratelské kousky.
K rekonstrukci vozů využije Jaguar Land Rover továrnu v britském Solihullu, kde před nedávnem skončila výroba Defenderu.
K rekonstrukci vozů využije Jaguar Land Rover továrnu v britském Solihullu, kde před nedávnem skončila výroba Defenderu. | Foto: Land Rover

O rekonstrukci 25 vybraných Land Roverů Series I se postará oddělení automobilky Jaguar Land Rover Classic. To před nedávnem oznámilo také opravu devíti vzácných kusů sportovního automobilu Jaguar XKSS (více čtěte zde). Auta budou samozřejmě opravena přesně podle dobových plánů.

Budoucí majitelé, kteří se budou zřejmě rekrutovat z řad sběratelů, dostanou možnost vybrat si při rekonstrukci i jednu z tradičních barev. Nově opravený Land Rover Series I tak může vyjet v dobovém zeleném laku Light Green nebo Bronze Green. K dispozici je také modrý RAF Blue, šedý Dove Gray a červený Poppy Red.

K rekonstrukci vozů využije Jaguar Land Rover továrnu v britském Solihullu, kde před nedávnem skončila výroba Defenderu. Budoucí majitelé přitom dostanou možnost sledovat kompletní opravu jejich vozu. Cenu automobilka nezveřejnila.

 

Právě se děje

Další zprávy