Foto: 20 aut s nejhůře zapamatovatelnými názvy. Víte, co kódy na zádích vozů znamenají?

Foto: 20 aut s nejhůře zapamatovatelnými názvy. Víte, co kódy na zádích vozů znamenají?
Podstatně obyčejnější automobil je Fiat 500 L Living. Zákazník se má z označení dozvědět, že jde o vůz odkazující svými tvary na kultovní "pětistovku". Tu inženýři od Fiatu nafoukli poprvé a učinili z ní velkoprostorový model L, následně přidali na délku ještě další decimetry a vytvořili verzi L Living.
Zatímco běžně Citroën označuje svá auta kódem složeným z písmene C a nějaké číslovky, levný sedan se jmenuje C-Elysée. Odkazuje tak na slavnou pařížskou třídu.
Kia Pro_Cee´d GT. Samotné označení Cee´d hlásá světu, že jde o auto vyvinuté a stvořené v Evropě, Pro_Cee´d GT je pak označení pro výkonnou sportovní třídveřovou verzi.
Model spřízněné korejské automobilky Hyundai je zase tak trochu početním příkladem; ix 20 je MPV, což je karosérie vymykající se z běžné nabídky značky. Modely "i" s dvouciferným číslem a nulou na konci jsou sedany, hatchbacky nebo kombíky, dvouciferné označení následující za písmenem "x" s pětkou na konci mívaly zase sportovně-užitkové vozy. ix 20 je tedy něčím mezi.
Foto: Ferrari
Radek Pecák Radek Pecák
30. 3. 2016 7:31
Tuzemská Škoda Auto a některé další automobilky se zatím drží způsobu označování svých modelů pomocí slovních spojení. Mnozí její konkurenti však používají množství zkratek a číselných kódů, aby co nejpodrobněji charakterizovali vlastnosti daného vozu. Málokdo je však schopen na první pokus rozluštit, oč vlastně jde.

Podrobné testy modelů Hyundai ix20, Citroën C-Elysée a Fiat 500L Living čtěte po kliknutí na jejich aktivní jména.

 

Právě se děje

Další zprávy