Kvůli jarnímu blokovému čištění se v Praze nebude odtahovat. Uklidí se pod auty

ČTK ČTK
24. 3. 2020 12:13
Při blokovém čištění ulic, které začne v Praze v sobotu 4. dubna a potrvá do konce června, nebudou muset lidé přeparkovávat svá auta. Technická správa komunikací (TSK), která úklid zajišťuje, to uvedla v tiskové zprávě. Důvodem je, aby lidé nemuseli v podmínkách nouzového stavu kvůli přeparkování vycházet z domu. Úklid i pod zaparkovanými vozy budou pracovníci zajišťovat ručně.
Strojní úklid ulice, ilustrační foto.
Strojní úklid ulice, ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

"Je logické, aby lidé, kteří dodržují pravidla nouzového stavu, nebyli nuceni řešit parkování svých aut. V žádném případě nebudeme vozidla odtahovat, ale úklid zajistíme zvýšením počtu pracovníků, kteří budou uklízet ručně i pod zaparkovanými vozidly," uvedl generální ředitel TSK Jozef Sinčák.

V běžném režimu jsou řidiči v dotčených ulicích značkami vyzváni k přeparkování auta a úklid poté zajistí stroje. Nyní se podle informací firmy značky rozmisťovat nebudou a vedle strojů se do prací zapojí vyšší množství pracovníků.

Úklid bude zahájen o prvním dubnovém víkendu v Praze 1. V následujícím týdnu bude blokové čištění probíhat i na Praze 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 15, 16 a 17, v dalších týdnech pak dále v ulicích Prahy 3, 7, 10, 12, 13, 14 a dalších.

 

Právě se děje

Další zprávy