Foto: Sedm snímků charakterizujících sedmou generaci BMW řady 5, která se začala prodávat v Česku

Sedan vyšší střední třídy pro úspěšné muže - tak prezentuje řadu novou řadu 5 BMW.
Větší, delší, v mnoha tvářích. Novinka vyrostla proti šesté generaci ve všech směrech, na délku měří 4,94 m. Sedan vyšší střední třídy se nabízí v několika výbavových liniích, jejichž design se mírně liší. Na snímku vidíte M sportovní paket (vpředu) a Luxury Line.
Lehčí. Výrobce slibuje u sedmičky ještě lepší jízdní vlastnosti dané snížením hmotnosti až o 100 kg a nově navrženým podvozkem, který lze konfigurovat v několika úrovních podle míry sportovnosti. Většina verzí podle motoru se nabízí jak s pohonem zadní nápravy tak všech kol.
Vybavenější. Mezi standardní výbavu interiéru nového BMW řady 5 patří vestavěná navigace a připojení k internetu přes vlastní SIM kartu. S tím souvisí i automatické tísňové volání po nehodě. Nové BMW řady 5 nabídne za příplatek i některé asistenční systémy, které dosud nejsou rozšířené - jde třeba o automatickou změnu pruhu nebo parkování auta bez řidiče na dálku pomocí chytrého telefonu.
Komunikativnější. Zábavní a komunikační systém lze mimo jiné za příplatek ovládat i šesti různými gesty.
Foto: BMW
Ondřej Běhal
28. 2. 2017 16:07
BMW řady 5 slaví letos výročí 45 let od uvedení první generace na trh. Za tu dobu se prodalo téměř osm milionů vozů této modelové řady. V současných dnech se na českém trhu začíná prodávat sedan sedmé generace. Základní cena byla stanovena na 1 292 900 korun, tedy o 175 500 Kč výš, než stálo nejlevnější provedení generace šesté. Ve srovnatelných motorizacích ale navýšení ceny není tak velké. Pohybuje se od 32 do 108 tisíc korun. Nové BMW řady 5 kompenzuje zdražení bohatší standardní výbavou, zvětšením rozměrů, vylepšením dynamiky nebo snížením spotřeby. Podívejte se na sedm snímků v galerii, které charakterizují sedmou generaci BMW řady 5.

Nové BMW řady 5 s naftovým motorem a pohonem všech kol jsme porovnali s konkurenčními modely Audi A6 a Mercedes třídy E. Podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy