Foto: Policie převzala elektromobily, k ostrému zásahu ale nemůžou. Budou jezdit v centru

Foto: Policie převzala elektromobily, k ostrému zásahu ale nemůžou. Budou jezdit v centru
Celkem 11 aut od BMW převzal policejní prezident Tomáš Tuhý. Policie dostane vozy k užívání na půl roku nebo do nájezdu 6000 kilometrů, tedy podle toho, co nastane dříve.
Z 11 aut jich je 10 čistě elektrických. Jedno BMW i3 ale policie dostala v provedení REX s takzvaným prodlužovačem dojezdu. Jde o motor a malou palivovou nádrž, které pomohou v případě kompletního vybití baterií.
BMW i3 má na jedno nabití ujet až 200 km. Policie dostala k dispozici kartu pro bezplatné dobíjení na všech rychlonabíjecích stanicích. Dojezd by ale mohl stačit i na celodenní službu, takže si pak auta bude moci dobíjet i na služebně.
„Už používáme vozidla na CNG, chtěli jsme tedy vyzkoušet další alternativní druh pohonu. Chceme získat zkušenosti s používáním elektromobilů, na jejichž základě se pak rozhodneme, jestli si policie v budoucnu takový typ vozidla nepořídí,“ řekl Tomáš Tuhý.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
6. 4. 2017 17:05
Policie převzala 11 elektromobilů BMW i3. Auta nemají žádnou speciální výbavu, dokonce ani majáky. Ke stíhání řidičů je tak použít nemůže. Místo toho poslouží hlavně v centru Prahy, kde se budou pohybovat v užších ulicích. Policisté dostali auta zapůjčená i s kartou pro dobíjení z veřejných dobíjecích stanic zdarma.
 

Právě se děje

Další zprávy