Nejlepší auta z Rychle a zběsile. Nekonečná série dala světu i kontroverzní tuning

Jan Matoušek Dan Poláček Jan Matoušek, Dan Poláček
18. 5. 2023 6:02
Dnešním dnem vstupuje do kin pro někoho možná těžko uvěřitelné desáté pokračování série Rychle a zběsile. Ta v roce 2001 začínala jako film pro milovníky aut, který s trochou nadsázky nastartoval celosvětový zájem o tuning, až se později vyvinul v klasickou akční sérii plnou střílení a čím dál nereálnějších akčních scén. V galerii jsme se ale zaměřili na auta ze série. Ta nejslavnější.
Foto: Auto Trader

DK a jeho Nissan 350Z

Tady vidíte záběr ze závodu Mustangu a 350Z v driftování. Je přitom ironií, že ačkoliv se většina příběhu odehrává v Tokiu a i finální závod se podle filmu jede někde v jeho okolí, ve skutečnosti byly záběry natočené nedaleko Los Angeles. Filmaři měli po celou dobu problém získat povolení pro natáčení v Japonsku.

Upravený Nissan 350Z se chlubí velkým křídlem, výrazným předním nárazníkem nebo zapamatovatelnou grafikou na dveřích, kromě toho má i upravený sériový benzinový šestiválec, který japonské kupé používalo. Na konci roku 2017 se jedno ze dvou přeživších aut z natáčení objevilo v prodeji v britské inzerci za necelých 100 tisíc liber - tehdy přes 2,9 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy