Je nová Škoda Fabia dražší než konkurence? Porovnali jsme ji s Dacií, Korejci i Cliem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 5. 2021 6:02
Čtvrtá generace Škody Fabia je českou automobilovou novinkou letošního roku. A přestože u dealerů se první kusy objeví až za několik měsíců, objednávat si malý hatchback mohou zájemci už dnes. Proto také Škoda neotálela a krátce po premiéře zpřístupnila konfigurátor vozu. Můžeme tak porovnat Fabii s konkurencí - vybrali jsme si proto přeplňované motory s výkonem kolem 70 kW.
Foto: Škoda Auto

Závěr

Nová Škoda Fabia se neřadí mezi nejlevnější automobily svého segmentu (tím spíše svou základní cenou), což ostatně asi ani nikdy nebylo její ambicí. Na druhou stranu se srovnávanými litrovými tříválci je na cenově podobné úrovni jako konkurenti a i výbavou je více než konkurenceschopná. Také je možné Fabii vybavit dodatečně prvky jako například zadní boční airbagy, které konkurence nenabízí, respektive prvky, které ne všichni konkurenti mezi příplatkovou výbavou mají. Řadu věcí, jako třeba možnost částečně autonomní jízdy, nabízí až vyšší výbava Style, ani pro Ambition ale není příplatková výbava úplně chudá, byť oproti některým rivalům jsou vybrané výbavové položky dražší.

Brzy také Fabii přibude konkurence z vlastního koncernu. Seat a Volkswagen totiž nedávno omladily modely Ibiza a Polo, přičemž pod kapotou by měl být stejný 70kW tříválec jako u Fabie.

 

Právě se děje

Další zprávy