Dvojče rapidu má pozvednout Seat, zamíří na taxikáře

Radek Pecák Radek Pecák
16. 2. 2013 9:07
Seat chce letos v Česku výrazně zvýšit prodeje, z 2680 má počet aut vyrůst na 3800
Foto: Seat

Značka Seat chce letos v Česku výrazně zvýšit prodeje. V roce, který bude opět považovaný za krizový. Z 2680 kusů prodaných aut v loňském roce hodlá prodejní statistiku navýšit na 3800 aut. Největší nárůst má mít na svědomí nový leon, Seat chce v Česku zákazníkům prodat i 450 nových vozů toledo.

Tento vůz se vyrábí v Mladé Boleslavi a jde vlastně o dvojče škodováckého rapidu.

Připomeňme, že toledo býval v Česku velice oblíbený model. V letech 1992 až 2002 se ho v průměru každý rok prodalo 1300 kusů. Oblíbený se stal zejména u taxikářů. Na tuto tradici hodlá tuzemské zastoupení Seatu navázat a připravuje speciální nabídku pro představitele zmíněné profese.

Tento vůz býval v Česku hitem
Tento vůz býval v Česku hitem | Foto: Seat

Minulá generace s poněkud zvláštními tvary moc zákazníky nezaujala, proto se Seat nyní opět přiklonil k tolik oceňované karosérii liftback. U ní je velký zavazadlový prostor (550 litrů) přístupný skrze celou výklopnou záď. Zvenčí má přitom karosérie elegantní tvar sedanu.

Délka vozu je 4,48 metru. Relativně dlouhý rozvor 2602 mm (o 80 mm více než u modelu Toledo II) je zárukou prostorného interiéru a dobrého prostoru pro nohy všech cestujících. Zážehové motory poskytují výkony od 55 kW (75 koní) do 90 kW (122 koní); verze Ecomotive vyniká hodnotou emisí CO2 116 gramů na kilometr. A verze E-Ecomotive poháněná turbodieselem 1.6 TDI o výkonu 77 kW (105 koní) má spotřebu paliva jen 3,9 litru na 100 kilometrů a emise CO2 104 gramů na kilometr. V letošním roce doplní Seat paletu vznětových modelů jednotkou TDI o výkonu 66 kW (90 koní).

Ještě více si Seat slibuje od nového leonu. Bude i jako kombi
Ještě více si Seat slibuje od nového leonu. Bude i jako kombi | Foto: Seat

Nový SEAT Toledo je u českých prodejců k dispozici ve třech stupních výbavy. Vstupní model Toledo Basis (od 292 900 Kč) poháněný motorem 1.2 o výkonu 55 kW/75 koní, který spotřebuje průměrně 5,9 l/100 km má ve výbavě stabilizační systém ESP, brzdový asistent EBA, airbag řidiče a spolujezdce, boční a hlavové airbagy vpředu, úchyty ISOFIX a Top Tether pro dětské sedačky, výškově nastavitelné bezpečnostní pásy vpředu, světla pro denní svícení, 15" ocelová kola s pneumatikami 185/60, elektricky ovládaná okna předních dveří, centrální zamykání, sklopná zadní sedadla a hřebenové řízení s elektrickým posilovačem.

Rádio a klimatizace ve druhé výbavě

Vyšší výbavy nesou označení Toledo Reference a Style. Toledo Reference (od 332 900 Kč) má oproti výbavě Basis navíc rádio SEAT Sound systém 1.3 včetně vstupu AUX-in, ovládání na volantu, dále klimatizaci, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, palubní počítač, třetí opěrku hlavy na zadních sedadlech, vnější zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě vozu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, osvětlenou přihrádku před spolujezdcem, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, chromované ozdobné prvky v interiéru, dělená zadní sedadla a schránku na brýle.

V nabídce se objevuje i minivůz Mii
V nabídce se objevuje i minivůz Mii | Foto: Seat

Vrcholné provedení Toledo Style (od 390 900 Kč s motorizací 1.2 TSI 105 koní) k tomu přidává automatickou klimatizaci Climatronic včetně klimatizované přihrádky u spolujezdce, 16" kola z lehké slitiny s pneumatikami 215/45, elektricky ovládaná okna zadních dveří, paket Komfort (tempomat a přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel), palubní počítač High, multifunkční kožený volant a hlavici řadicí páky v kůži, výškově nastavitelná přední sedadla a paket Schránky (přední a zadní loketní opěrka, fixační síť, háčky a přihrádky v zavazadlovém prostoru).

Z paketů příplatkové výbavy je třeba zmínit klimatizaci, která stojí 10 000 korun u výbavy Basis.

Minulá generace toleda svými tvary nezaujala
Minulá generace toleda svými tvary nezaujala | Foto: Seat

Akční paket Style obsahuje rádio SEAT Sound systém 2.1 se vstupy AUX-in/USB, ovládáním na volantu a 6 reproduktory, handsfree Bluetooth s hlasovým ovládáním, zadní parkovací senzory, kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách, asistenta rozjezdu do kopce a kotoučové brzdy vzadu. Za ten se připlácí 9200 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy