Nejlepší auto do města? Španělky volí Seat Mii

Tomáš Rybecký
28. 11. 2012 10:30
Minivůz Seat Mii si připsal vítězství v anketě čtenářů a zástupců odborného tisku
Foto: Seat

Seat Mii opět potvrdil svoji oblibu u veřejnosti. Po vítězství v dánském Autě roku si v hlasování čtenářů i autorů odborného motoristického tisku ve Španělsku připsal ocenění Nejlepší městský vůz.

Podle internetového hlasování čtenářek dámského časopisu Mujer Hoy je Mii Nejlepším městským vozem ve Španělsku. Je to v krátké době druhé významné ocenění pro španělský minivůz. Mii je totiž velmi oblíbený ve Skandinávii, což potvrzuje nejen vítězství v dánském Autě roku, ale i vysoký nárůst prodeje.

Přítel do velkoměsta

S celkovou délkou pouhých 3,56 m je Seat Mii ideální pro jízdu ulicemi velkoměst 21. století. Mii je k dispozici s třídveřovou nebo pětidveřovou karoserií v kombinaci s dynamickým úsporným motorem 1,0 l o výkonu 60 k nebo 75 k. Na přání je možné si objednat i mimořádně ekologickou verzi Ecomotive. Vozítku nechybí ani inovativní technologie, jako například bezpečnostní asistent City Safety Assist, který dokáže v nízkých rychlostech zabránit srážce s překážkou nebo snížit intenzitu nárazu.

V České republice ceny Mii začínají na 182 900 Kč. Pětidveřové verze jsou o 9 000 Kč dražší a za výbavu Style si připlatíte ještě 5 000 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy