Dacia Duster proti Škodě Karoq. Známe hlavní trumfy nejžádanějších SUV v Česku

Jan Markovič Jan Markovič
18. 9. 2017 15:07
Dacia Duster a Škoda Karoq budou zřejmě dvě nejprodávanější SUV na českém trhu. I když se rumunský model dostane na silnice až na začátku příštího roku a mladoboleslavská novinka se už prodává, srovnali jsme oba vozy podle dosud známých parametrů. Vzhledem k obrovskému cenovému rozdílu i nabízené výbavě jde o auta pro odlišné zákazníky. I tak stojí za to vidět, co nabízejí.

Nová Dacia Duster ještě není na trhu, zajímavé ale může být i srovnání odcházejícího modelu se Škodou Karoq. To jsme pro vás připravili zde. Porovnali jsme mezi sebou ty nejlevnější možné výbavy.

Co najdeme pod kapotou

Aktuální nabídka motorů Škody Karoq zahrnuje dva benzinové a dva naftové. Základem je 1.0 TSI o výkonu 85 kW, silnější zážehová jedna-pětka má sílu 110 kW. Naftové motory pak 85 kW (1,6 litru) nebo 110 kW od dvoulitru. Pohon všech kol je zatím rezervovaný jen pro nejsilnější vznětovou jednotku. K dostání je kromě manuální převodovky také dvouspojkový automat DSG. Duster se ve výkonech Škodě přibližuje. Benzin zastupuje základní atmosférická jedna-šeska o síle 85 kW a motor 1.2 TCe má 92 kW. Turbodiesely mají s objemem 1,5 litru výkon 66 a 81 kW. Ani jeden ze vznětových motorů tak ty od Škodovky nepřekonává. Na výběr je pohon předních kol i 4×4. Pro šetřivé nabídne základní zážehová jednotka možnost spalování LPG. Benzinová jedna-pětka od Škody má systém ACT, tedy vypínání poloviny válců.

 

Právě se děje

Další zprávy