Dacia ukázala první fotky nového Dusteru. Nejprodávanější SUV na českém trhu nabídne více prostoru

Ondřej Běhal
30. 8. 2017 11:05
Nová Dacia Duster se ve světové premiéře ukáže 12. září na frankfurtském autosalonu. Už teď ale výrobce zveřejnil první fotky a informace. Novinka dostane delší kabinu, nové prvky výbavy a inovovaný interiér.
Design nové Dacie Duster navazuje na stávající model. Výrazněji se liší například provedením spodní části nárazníku.
Design nové Dacie Duster navazuje na stávající model. Výrazněji se liší například provedením spodní části nárazníku. | Foto: Dacia

Dacia zveřejnila první fotografie a informace k nové generaci terénního modelu Duster. Nejzajímavější dosud odtajněnou novinkou je posunutí čelního skla o deset centimetrů dopředu v porovnání se současným modelem a jeho větší sklon.

Zadní partie Dusteru dostanou nový světelný podpis.
Zadní partie Dusteru dostanou nový světelný podpis. | Foto: Dacia

Díky tomu bude kabina populárního SUV delší a měla by být odstraněna největší nevýhoda současného Dusteru - málo místa na nohy v podélném směru při obsazení obou řad sedadel. 

Mezi další dosud zveřejněné informace patří například použití větších kol u nové generace (až sedmnáct palců místo dosavadních šestnácti). Novinka dostane také LED denní svícení.

Nový Duster nabídne podle výrobce větší cestovní komfort díky kompletně inovovanému a kvalitnějšímu interiéru i novým prvkům výbavy. Právě laciný interiér patří v současnosti k největším nevýhodám Dusteru při porovnání s ostatními SUV. Podrobnosti se dočtete v recenzi Dusteru s pohonem přední nápravy zde nebo všech kol zde.

Současné provedení Dacie Duster se v Česku těší velké popularitě. I když se prodává už sedmým rokem, stala se první generace Dusteru právě nyní, tedy na sklonku své kariéry, poprvé nejprodávanějším SUV v Česku.

Dílem to má na svědomí i aktuální generační výměna kompaktního SUV u Škody, kdy se Yeti už pouze doprodává a nový Karoq už lze sice objednávat, ale ještě se nedodává zákazníkům. Červencový žebříček nejprodávanějších nových aut v Česku najdete zde.

V popředí nová Dacia Duster, vlevo provedení z roku 2010 a uprostřed verze po faceliftu z konce roku 2013.
V popředí nová Dacia Duster, vlevo provedení z roku 2010 a uprostřed verze po faceliftu z konce roku 2013. | Foto: Dacia

Dusteru první generace se od roku 2010 pod značkami Dacia a Renault prodalo celosvětově více než milion kusů. Aktuálně se nabízí na stovce trhů. V Česku se prodává po nedávném zdražení základní verze o deset tisíc korun za ceny od 259 900 korun.

Jde o nejlevnější rodinné SUV a druhé nejlevnější auto této kategorie bez ohledu na velikost. Přehled všech nových SUV nabízených do půl milionu korun si můžete prohlédnout zde.

Světová premiéra nové Dacie Duster proběhne 12. září na autosalonu ve Frankfurtu, kde budou zveřejněny další informace.

 

Právě se děje

Další zprávy