I Dacia zdražuje: Duster přišel o jednoduchý motor, Lodgy má techniku Mercedesu

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 6. 2019 6:02
Dacia opět upravila nabídku motorů ve svých modelech. Zatímco na začátku roku se pod kapotu Dusteru dostala 1.3 TCe, kterou využívají i modely Mercedesu, teď SUV přišlo o poslední nepřeplňovaný motor v nabídce. Čtyřválcovou šestnáctistovku nahradil přeplňovaný litrový tříválec. Změny nastaly i u dalších modelů značky - například MPV Lodgy také nabízí čtyřválec vyvinutý s německou pomocí.
Foto: Dacia

Dacia také na českém trhu upravila skladbu jednotlivých výbavových stupňů. Základní linie Access, která byla vybavená velmi chudě a neměla ani rádio nebo klimatizaci, je minulostí. Novým základem je provedení Ambiance, které získalo některé prvky navíc. Sice to znamená, že základní cena pětimístného vozu vzrostla z 224 900 na 289 900 korun, MPV nemá ale jen čistější a úspornější motor, ale také bohatší výbavu.

V základu tak má Lodgy nově rádio, manuální klimatizaci, elektrická okna vpředu, mlhovky nebo střešní ližiny. Například za klimatizaci se u výbavy Ambiance v minulosti připlácelo 15 tisíc korun. S motorem SCe pak tato výbava stála 258 900 korun.

Sedmimístné provedení kvůli novému základnímu výbavovému stupni stojí nejméně 307 900 korun. V minulosti to u výbavy Ambiance bylo 276 900 korun. I přes podražení je ale Lodgy stále nejlevnějším sedmimístným automobilem na českém trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy