Brutální honička řidiče v kradeném autě skončila zdemolovanými auty a střelbou

ČTK ČTK
4. 2. 2022 16:05
Zdrogovaný řidič v kradené Škodě Octavia se řítil pražskou Evropskou třídou pronásledovaný několika policejními vozy. Nakonec skončil po několika kilometrech v poli nedaleko letiště. Tři policejní auta byla poškozena, došlo i na střelbu, při níž byl jeden policista zraněn.
Foto: Twitter Policie ČR

Policie v pátek před polednem zhruba dvacet minut pronásledovala Prahou řidiče v ukradeném autě. Honičku ukončily až výstřely z policejní zbraně a násilné zastavení auta v poli u Nebušic.

Tři policejní vozy byly poškozeny a jeden z policistů utrpěl drobné zranění od kousku střely, který jej zasáhl. Řidič skončil na policejní služebně, je podezřelý z trestného činu, jeho právní kvalifikace ale zatím nebyla stanovena, řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Doplnil, že třiačtyřicetiletý řidič byl pod vlivem drog a má osm záznamů v rejstříku trestů a zákaz řízení.

Policejní hlídka si auta, které bylo vedeno v pátrání, všimla podle mluvčího kolem 11:00 v ulici Milady Horákové a chtěla jej zastavit a zkontrolovat. Řidič ale na její výzvy k zastavení nereagoval a ujížděl. Hlídka jej proto následovala a v Evropské ulici se k ní přidala další policejní auta. U pražského letiště pronásledovaný vůz vjel do pole a snažil se přes něj policistům ujet. Policisté ho tam pak střelbou ze zbraní a takzvaným PIT manévrem, kdy pomocí nárazu rámem na přední části policejního vozu uvedli pronásledované auto do smyku, zastavili.

Mluvčí doplnil, že několik střel skončilo v pronásledovaném autě a fragment jedné z nich škrábl policistu, který skončil na ošetření v nemocnici. Výši škody, která vznikla na policejních autech při zastavování pronásledovaného, mluvčí zatím nevěděl.

 

Právě se děje

Další zprávy