Bavorák versus škodovka. Podívejte se, jaké finalisty soutěže o auto roku 2018 volilo Aktuálně.cz

Ondřej Běhal
12. 12. 2017 14:43
Anketa o auto roku 2018 v České republice zná z 34 nominovaných novinek pět finalistů - BMW řady 5, Kiu Stinger, Opel Insignia, Subaru Impreza a Škodu Karoq. Z jejich řad vzejde ještě před Vánoci vítěz. Kdo to bude? Napovědět by mohlo hlasování tří redaktorů z Aktuálně.cz, kteří byli nominováni do 35členné poroty, v prvním kole. Podívejte se do grafiky, jaké volili finalisty a proč.

Přečtěte si podrobné redakční recenze všech pěti finalistů soutěže o auto roku 2018 v České republice.

Foto: Land Rover

Range Rover Velar

Naopak Range Rover Velar se mezi finalisty nedostal, i když jej tam chtěli vidět hned dva ze tří redaktorů Aktuálně.cz.

"Velar podle mě patří na špičku mezi luxusními SUV vším, co od něj tento typ zákazníka čeká. Má kabinu s high-tech dotykovými displeji, které si nezadají ani s Audi A8, je v něm víc místa než v na můj vkus až příliš módním Evoqu, je perfektně ovladatelný a s šestiválcovým motorem ohromuje dynamikou a dokonale řadícím automatem. Líbí se mi i design a celkově image značky, vedle německých SUV subjektivně působí mnohem elegantněji a aristokratičtěji. Tato nonšalantnost podle mě většině SUV totiž chybí," tvrdí Eva Srpová.

"Volil jsem ho hlavně kvůli neotřelému vzhledu, který připomíná spíš koncept, než sériové auto. Líbí se mi, že se nachází na pomezí - umožní cenově přijatelné verze se čtyřválci, ale i luxusní šestiválcové varianty. Zajíždějící kliky jsou sexy," vysvětluje Jan Markovič.

 

Právě se děje

Další zprávy