Nové Subaru Impreza se stalo jedním z nejlevnějších vozů s pohonem 4x4 a automatickou převodovkou

Ondřej Běhal
21. 11. 2017 18:00
Subaru zveřejnilo české ceny páté generace rodinného hatchbacku Impreza. Prodává se od 560 tisíc korun. Všechny verze disponují pohonem všech kol a automatickou převodovkou. Tu nejlevnější pohání benzinový motor o objemu 1,6 l.
Subaru Impreza páté generace.
Subaru Impreza páté generace. | Foto: Jan Markovič

Subaru připravilo na letošní rok comeback rodinného hatchbacku Impreza. Zatímco jeho čtvrtá generace se na český trh nedovážela, nejnovější pátou si mohou tuzemští zákazníci opět pořídit. A to ode dneška a za ceny od 560 tisíc korun.

Taková suma je za hatchback nižší střední třídy na první pohled přemrštěná. Nejlevnější auta kategorie se dají pořídit za méně než 300 tisíc korun (přehled všech do 400 tisíc si prohlédněte zde).

Jenže každá impreza disponuje pohonem všech kol a automatickou převodovkou. A pokud bychom chtěli pořídit rodinné auto ve stejné specifikaci, existují na trhu pouze dvě levnější - SUV Suzuki S-Cross a Opel Mokka X (obě začínají na částce 556 900 korun).

Každá impreza se navíc chlubí bohatou standardní výbavou, zejména tou bezpečnostní. Zahrnuje například předkolizní brzdění, adaptivní tempomat, který udržuje nejen řidičem nastavenou rychlost, ale i vzdálenost od nejbližšího vozidla, nebo hlídaní pohybu v jízdních pruzích. Vysoký standard základní verze doplňují například také litá kola, automatická klimatizace nebo vyhřívaná přední sedadla.

Základní Subaru Impreza se prodává s benzinovou šestnáctistovkou, ale většina zákazníků si podle představitelů značky pořídí silnější dvoulitr. Právě ten jsme porovnali se srovnatelnými verzemi vozů Mercedes A a Škoda Octavia - podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy