Automobilové oběti roku 2020. Loni skončila výroba levné Dacie i kultovního osmiválce

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 1. 2021 6:02
Rok 2021 přinesl mimo jiné další zpřísnění limitů emisí CO2, což vedlo automobilky k úpravám své nabídky. Někde zmizely jen vybrané motory, někde rovnou celé modely, které nedostaly přímého nástupce. Na přehled modelů, které kvůli emisím i nezájmu v novém roce už do výroby nezadáte a vybírat můžete maximálně ze skladových zásob, se podívejte do následující galerie.

Mitsubishi ASX & Outlander

Do výroby od Nového roku nejde zadat ani dvojici SUV Mitsubishi. ASX ani Outlander totiž nesplní přísnější evropskou emisní normu, japonská automobilka navíc už loni oznámila postupné stažení z Evropy a zmrazení vývoje evropských specifikací svých modelů. Podle mluvčího českého zastoupení Mitsubishi Marka Vodičky však u obou automobilů zůstává na výběr široká nabídka skladových vozů, zájemci o některé z těchto SUV tedy mají stále šanci si jej pořídit.

Vedle spalovacích modelů už nejde objednávat ani plug-in hybridní Outlander, ten ale nepřímo nahradí omlazené plug-in hybridní SUV Eclipse Cross, které na trh přijede v dubnu a stane se asi posledním novým Mitsubishi v Evropě. Připomeňme, že ASX se poprvé představilo v roce 2010 a od té doby přežívalo s většími či menšími modernizacemi - ta poslední přijela na trh na podzim roku 2019. Končící Outlander byl třetí generací svého jména, která poprvé přijela v roce 2012, od té doby prodělalo auto také několik větších i menších faceliftů.

 

Právě se děje

Další zprávy